14:00

Bullermyrens IK U

Referat: Stora Tuna IK - Bullermyrens IK

Första träningsmatchen för året och Stora Tuna stod för motståndet på Maservallens konstgräs. Vi var väldigt spända på hur vi skulle klara oss på de stora ytorna efter en vinter med träning mestadels på små ytor.

Matchen började nervöst från Bullis sida med ganska mycket missar i kommunikationen och felpassningar. Trots stort bollinnehav kunde Stora Tuna ändå inte skapa några jättefarliga chanser och första halvlekens stor farlighet fick Dahir och Philip efter en fin hörnvariant av Aso och Yusef. I försvaret städade Simon och Joel bra ihop med Nahry, som gjorde sin första match med laget och gjorde det bra som mittback.

Välbehövlig halvtidspaus i rena sommarvärmen där solen värmde uppifrån och de svarta gummikulorna brände under skosulorna. Vi kände ändå att vi skulle vara starkare än motståndarna eftersom vi hade några fler avbytare än dem.

Andra halvlek, vi börjar med bollen men tappar den efter knappt fem sekunder och får en kontring mot oss där Faisal A-H, f.d. Bullis-spelare kan rinna igenom och placera dit 1-0 för Stora Tuna. Onödigt bolltapp i mitten tyckte vi från sidan och uppmanade spelarna att använda ytorna, framförallt på kanterna mer.

Bullis lyfter upp spelet och Stora Tuna sjunker ner på egen planhalva och satsar på långa bollar och kontringar. I det läget syns det att vi inte är vana med offside och att vi inte är samspelta i backlinjen ännu. Flera gånger skapar Stora Tuna frilägen när vi hamnar fel i positionerna och vi inte har något djup i försvarsspelet. Absolut något vi kommer att träna på och utveckla under säsongen. Wisam, en annan f.d. Bullis-spelare gör 2-0 på just en sådan kontring och i övrigt så storspelar Kim i målet och räddar åtminstone 4 klara frilägen, som vi kunde räkna till.

Annars ägde Bullis andra halvlek helt och hållet spelmässigt och Dahir fick rättvist reducera till 2-1 från nära håll efter en fin prestation. Efter hörna hade sedan Ali en jättechans, men skottet blockerades och efter en kontring åt andra hållet kunde sedan Faisal Bibo, en tredje f.d Bullis-spelare göra 3-1 till Stora Tuna.

Spelet var därefter fortsatt på Bullis offensiva planhalva och några fina individuella prestationer gjorde att vi flera gånger skapade numerära överlägen som gav chanser till fler mål. Joel hade ett läge i straffområdet, som täcktes bort och andra halvlekens bästa chans skapade Yusef som gjorde allting rätt utom avslutningen, som istället för en bredsida i mål blev en tåfjutt i utsidan av stolpen.

Sammanfattningsvis ägde lagen varsin halvlek och resultatet har ingen betydelse även om Bullis nästan var värda oavgjort sett till spelet. Chansmässigt skapade Stora Tuna fler klara lägen, främst tack vare sina långa bollar och kontringar i den andra halvleken. En bra träningsmatch där vi ser att det finns mycket kreativitet och kraft framåt, men där vi måste jobba på att förbättra positionsspelet, framförallt när tröttheten börjar komma i andra halvlek.

Alla som var med och spelade får godkänt för sin insats och det blir roligt att följa den fortsatta utvecklingen under säsongen.

mån 23 mar 2015, 17:30 Bullermyrens IK U - Stora Tuna IK 2 - 3